CME Ethereum-futures går live, Bitcoin dækker sin bedste uge nogensinde: 5 ting at se denne uge

Med sin bedste nogensinde inden lukningen er Bitcoin indstillet til at kæmpe med Ether og den nye „altseason“ for overherredømme i denne uge.

Bitcoin ( BTC ) tyre ser godt ud i førersædet i denne uge, da den største kryptokurrency begynder mandag på næsten $ 40.000.

Efter at have klatret igennem meget af den foregående uges handel, steg BTC / USD nu med 15% sammenlignet med syv dage siden – hvad er det næste?

Cointelegraph ser på fem faktorer, der kan påvirke, hvor Bitcoin leder i de kommende par dage.

Lagre rammer rekorder, men dollar falder

Bitcoins opstigning forud for weekenden blev ledsaget af et velkendt scenario på makromarkederne.

På trods af coronavirus og dets nedfald fortsætter med at skabe kaos i mange økonomier overalt i verden, så aktiemarkederne nye højdepunkter, da S&P 500 lukkede sin største ugentlige gevinst siden november sidste år. Olie steg over $ 60 pr. Tønde for første gang i mere end et år mandag.

Stemningen blev styrtet af udsigten til nye udgifter i USA, da lovgivere så ud til at færdiggøre detaljerne i præsident Joe Bidens stimuluspakke på $ 1,9 billioner.

Som Bitcoin-fortalere konsekvent har bemærket siden starten af pandemien og før, betyder mere udgifter flere penge koncentreret tættere på regeringen og centralbanken – et fænomen kendt som „cantillon-effekten“ – der baner vejen for fortsatte interventioner på aktiemarkeder blandt andre områder.

Samtidig har den amerikanske dollar lidt de seneste dage, hvilket er en del af en fortælling, der siger, at verdens reservevaluta fortsat vil falde.

Amerikanske dollarvalutaindeks (DXY) faldt pludselig til under 91 mandag og vendte sin nylige stigende tendens, som var begyndt i midten af januar.

På trods af blandede synspunkter om stimulus ser det ud til, at politiske kilder er fuldt tilmeldt til at oppumpe pengemængden som den eneste mulighed

”Jeg er fortsat bekymret, fordi jeg på mellemlang sigt bekymrer mig over verdslig stagnation, at finanspolitikken bliver nødt til at være meget mere aktiv i de kommende år og helt sikkert deler administrationens opfattelse af, at politikken burde fejle meget ved siden af ekspansionen ved et øjeblik som dette, ” skrev Lawrence Summers, cheføkonomisk rådgiver for Barack Obama, i Washington Post søndag.

„Men denne slags kvalitative overvejelser giver ikke grundlag for at bedømme, om 900 mia. Dollars i kortsigtet stimulus skal følges straks af en $ 1 billion, $ 1,9 billioner eller $ 5 billioner foranstaltning, inden en ultimativ måling på flere billioner dollars.“