Nesten 1% av all Bitcoin i omløp brukes nå på Ethereum

Et av de største fokusene det siste året i DeFi har vært den raske økningen av Wrapped Bitcoin, tBTC og andre prosjekter som gjør det mulig for investorer å sette inn sin BTC i bytte mot et Ethereum-basert token som representerer et krav på den Bitcoin.

Mens det tidligere ble sett på som en nyhet som bare ble brukt av KYC-ed-brukere på jakt etter en raskere måte å transaksere Bitcoin på, blir det klart at dette ikke er tilfelle.

Syntetisk Bitcoin-telling på Ethereum fortsetter sin sterke oppadgående trend

Ethereum 2.0-forsker ved Ethereum Foundation Justin Drake bemerket nylig at per hans data er 0,8 prosent av all BTC nå basert på Ethereum. Det er nå 148 000 BTC representert på Ethereum, bemerket han.

For 50 dager siden var denne beregningen bare 74 000 BTC. Og 23 dager før det var det bare 37 000 BTC basert på Ethereum.

Fremtredende pseudonyme kryptoforsker “Hasu” tilskriver veksten av WBTC til å gi oppdrett.

På grunn av sommerens DeFi-mani var det protokoller der BTC-holdere i utgangspunktet kunne tjene dusinvis av prosent på årsbasis på en hard, verdsatt eiendel som Bitcoin.

Disse mulighetene har begynt å tørke opp ettersom DeFi-mynter har fortsatt å bli knust av et svakt Ethereum og en raskt økende Bitcoin. Dette kan føre til et fall i utstedelsen av WBTC, eller til og med innløsninger av WBTC for Bitcoin på den opprinnelige blockchain. Hasu kommenterte saken:

“Innpakket bitcoin følger avkastningsmulighetene. Avkastningene vi så for BTC i Defi har allerede kollapset mye, fordi de ble drevet av kjøpere av detaljister som CRV, COMP, UNI og de utallige mattegnene. Og disse kjøperne går tom. ”

Dette ble ekkoet av Genesis Trading, en institusjonell kryptopult. De skrev om avkastningen som ble tilbudt i krypto- og DeFi-rommet som helhet:

“Et hovedtema i 2. kvartal var etterspørselen etter avkastning på kryptoaktiva. Yield driver markeder i krypto og i andre aktivaklasser, men de siste tre månedene virket spesielt avkastningssentrerte. Kanskje det var på grunn av lavere volatilitet, eller kanskje på grunn av den eksponentielt voksende infrastrukturen og produktkreativiteten, men vi så en massiv interesse i dette kvartalet i mange former. ”

Det er bemerkelsesverdig at noen tror at hvis PayPal går videre med oppkjøpet med BitGo som det ryktes, kan Wrapped Bitcoin gjennomgå noen endringer.

Ikke alt bra

Nic Carter, en medstifter av Coin Metrics og en tidlig Bitcoin adopter, frykter at dette kan true nettverket.

Han forklarte for Bloomberg ganske nylig at den økende mengden handel som foregår i Bitcoin basert på Ethereum, vil fjerne gebyrer fra å tilfalle Bitcoin-blockchain direkte.

Som et resultat kan det være mindre insentiv for gruvearbeidere til å holde maskinene sine online, og dermed redusere sikkerheten. Selv om blokkeringstider ikke vil bli påvirket på grunn av vanskelighetsjustering av gruvedrift, kan det gjøre det lettere for ondsinnede angripere å angripe nettverket, så lenge de har den nødvendige hashfrekvensen.

Det er også problemet med at Bitcoin blir stadig mer syntetisk, i motsetning til brukere som handler den faktiske mynten på sin egen blockchain.

Messari-grunnlegger Ryan Selkis bemerket at nesten fem prosent av all „flytende“ Bitcoin i omløp nå består av syntetiske eiendeler som WBTC, Grayscales GBTC-aksjer, CoinShares ‚fondaksjer eller andre måter å representere et Bitcoin krav / verdi i en annen sak.

Det er noen frykt for at ved å gjøre det gjentar investorene bare den brøkdelte reservebanken som pågår og verdipapiriseringen som skjer på Wall Street.